Prima pagină » Suma exorbitantă cu care se vinde un teren pe insula miliardarilor, „buncărul” exclusivist unde stau cei mai bogați oameni ai planetei

Suma exorbitantă cu care se vinde un teren pe insula miliardarilor, „buncărul” exclusivist unde stau cei mai bogați oameni ai planetei

Suma exorbitantă cu care se vinde un teren pe insula miliardarilor, „buncărul” exclusivist unde stau cei mai bogați oameni ai planetei

Indian Creek Village este cea mai exclusivistă și bine apărată comunitate rezidențială din America.  Supranumită fortăreața plutitoare a miliardarilor, insula privată e plină cu vile luxoase deținute de unii dintre cei mai bogați oameni de pe planetă. Cele doar 34 de proprietăți de lux sunt păzite de 19 polițiști și beneficiază de sisteme de securitate aproape la fel de performante ca cele militare, relatează Business Insider.

În inima unei zone izolate și exclusiviste, miliardarii și-au făcut un refugiu secret destinat celor mai influenți și bogați de pe planetă. Această insulă restrânsă, cu doar 34 de case luxoase, servește drept adăpost pentru personalități precum Invanka Trump, magnați și politicieni de top, care aleg să se ascundă de ochii curioșilor. Păzită cu strictețe, această locație devine un simbol al exclusivității și al misterului, un loc unde puterea și averea se întâlnesc în tăcere, departe de agitația lumii exterioare. Un teren pentru o vilă de lux în această comunitate valorează nu mai puțin de câteva sute de milioane de dolari.

„Satul Indian Creek, situat pe o insulă artificială de baraj de-a lungul golfului Biscayne, este o municipalitate aflată în extremitatea sud‑estica a peninsulei Florida, în partea de nord‑est a comitatului Miami‑Dade, cu o suprafață terestră totală de aproximativ 0,46 mile pătrate (294 acri).

Această enclavă rezidențială exclusivistă, deținută privat, include 41 de loturi rezidențiale cu acces la apă (aparținând în total 36 de proprietari, cu 29 de reședințe de tip „estate” la data de 31 decembrie 2017), precum și ultra‑exclusivistul club privat Indian Creek Country Club (I.C.C.C.). Complexul „Village Hall” se află pe un alt parcelă, pe partea de nord‑est a podului Surfside peste brațul de apă Indian Creek. Loturile cu locuințe sunt dispuse de‑a lungul malurilor de est, sud și vest ale insulei.

Restul insulei este ocupat de I.C.C.C., care cuprinde un club-house, un teren de golf pentru membri, docuri și alte facilități de adunări, ospitalitate și evenimente speciale, proiectate de arhitectul Maurice Fatio în 1929. Reședințele și clubul sunt conectate exclusiv la uscat prin intermediul podului Surfside peste brațul de apă Indian Creek”, este prezentarea oficială a comunității rezidențiale.

Jeff Bezos și Tom Brady, printre locatarii „Buncărului miliardarilor”

Satul Indian Creek, cunoscut sub numele de „Buncărul Miliardarilor”, nu este doar o altă comunitate închisă. Această insulă privată este locul unde unii dintre cei mai bogați oameni din lume, inclusiv Jeff Bezos și Tom Brady, au decis să-și revendice proprietatea. Dar a trăi aici nu înseamnă doar lux. Este vorba despre securitate, securitate și tot mai multă securitate.

Printre rezidenții acestei comunități se numără Ivanka Trump, fiica președintelui Donald Trump, împreună cu soțul ei, Jared Kushner, fostul star al fotbalului american Tom Brady, cântărețul spaniol Julio Iglesias, magnatul din industria auto Norman Braman și investitorul Carl Icahn.
Nimeni nu poate să viziteze și să se plimbe prin Indian Creek. Insula este protejată de un sistem de securitate de înaltă tehnologie, parcă desprins dintr-un film cu spioni.

„Cu cât devii mai bogat, cu atât îți dorești mai mult securitate perfectă”, a declarat recent pentru Business Insider Setha Low, directoarea Grupului de Cercetare a Spațiului Public de la CUNY.

Cel mai performant sistem de securitate

Iar Indian Creek oferă rezultate. Un sistem radar proiectat de Israel înconjoară insula. Este un sistem care poate detecta pe oricine se apropie la o jumătate de milă distanță. Camerele sunt peste tot: ascunse în garduri vii, montate pe stâlpi și conectate la un centru de comandă care monitorizează fiecare mișcare.

Forțele de poliție de aici sunt mai degrabă niște gărzi de corp personale pentru locuitori. Cu 19 ofițeri pentru doar 89 de locuitori, Indian Creek are un raport polițist-cetățean care face ca orice oraș bine păzit să se simtă umil. Și aceștia nu sunt ofițeri obișnuiți. Sunt antrenați în operațiuni tactice și înarmați cu arme complet automate. De asemenea, își petrec cea mai mare parte a timpului patrulând perimetrul insulei, asigurându-se că nimeni nu se apropie prea mult.
Indian Creek nu a fost întotdeauna un loc de joacă pentru miliardari. Insula a fost dragată din Golful Biscayne în 1928 și a devenit oficial un sat în 1939. Inițial, a fost proiectată pentru a imita peisajul rural englezesc, cu peluze întinse și un teren de golf care acoperea peste 80% din insulă. A fost un refugiu pentru cei bogați, cu primii locuitori precum regele aspiratoarelor William Henry Hoover și magnatul magazinelor universale Frank Woolworth. Locul avea metodele sale de a ține oamenii afară printr-un club segregat. Deși acele vechi bariere au dispărut, Indian Creek și-a păstrat atmosfera exclusivistă, evoluând într-o fortăreață pentru cei mai bogați din lume, unde bogații pot trăi în izolare, departe de noi, restul.

Proprietățile de pe insulă valorează însumat aproape un miliard de dolari

În zilele noastre, Indian Creek nu se rezumă doar la a ține oamenii afară. Este vorba despre a păstra bogăția înăuntru. Proprietățile insulei valorează colectiv aproape 1 miliard de dolari, iar prețurile continuă să crească, mai ales de când s-a mutat Jeff Bezos. Numai sosirea sa a adăugat o sumă uriașă de 199 de miliarde de dolari la averea netă a insulei, ducând valorile proprietăților la suprafață.

„Așteptările oamenilor privind prețurile au crescut drastic”, a spus agentul imobiliar Marko Gojanovic.

De altfel, un teren pentru casă valorează în prezent nu mai puțin de 300 milioane dolari, potrivit ultimelor anunțuri imobiliare de pe siteurile de profil.

Pentru locuitorii din Indian Creek, prețul paradisului este vigilența constantă. Fiecare barcă care se apropie prea mult, fiecare muncitor în construcții care pășește pe insulă, reprezintă o potențială amenințare. Și odată cu bogăția vine și teama că cineva ar putea vrea să o ia. Este o cușcă aurită, dar totuși o cușcă.
Dar obsesia insulei pentru securitate are un cost. Este vorba despre milioanele cheltuite pe tehnologie și personal. „Securitatea a devenit o preocupare cu adevărat mare pentru miliardari acum, pentru că nu s-a mai vorbit niciodată mai mult despre decalajul dintre cei bogați și cei fără bogați”, a declarat Brian Daniel, care conduce Celebrity Personal Assistant Network, pentru Business Insider. Decalajul de bogăție nu a fost niciodată mai mare. Bogații fac tot ce pot pentru a se izola de restul lumii.

 

Alte articole importante
Antreprenoarea din România care urcă în topul global al femeilor din AI: Raluca Crișan atrage o investiție de 900.000 de euro pentru startup-ul său de inteligență artificială
Antreprenoarea din România care urcă în topul global al femeilor din AI: Raluca Crișan atrage o investiție de 900.000 de euro pentru startup-ul său de inteligență artificială
Raluca Crișan, cofondatoarea startup-ului Etiq AI, a fost inclusă în topul celor mai influente femei din domeniul inteligenței artificiale de către publicația academică „The Collector”. Ea a reușit să devină cunoscută la nivel internațional după ce afacerea sa a atras recent o investiție de 900.000 de euro de la fondul de venture capital GapMinder și […]
Cum să lansezi o afacere de succes cu doar 8500 de lei. Ideea care se poate viraliza ușor pe rețelele sociale
Cum să lansezi o afacere de succes cu doar 8500 de lei. Ideea care se poate viraliza ușor pe rețelele sociale
Un mic atelier de personalizare a tricourilor și obiectelor promoționale poate deveni, în timp, o afacere de succes și chiar virală. Cu o investiție minimă de doar 8.500 de lei și o doză de creativitate, îți poți lansa propriul brand și poți atrage clienți din întreaga țară, și nu numai. Dacă ai o pasiune pentru […]
Transportul urban, reinventat de tehnologie. Ce impact au serviciile de car sharing în tranziția orașelor către infrastructuri inteligente. 
Transportul urban, reinventat de tehnologie. Ce impact au serviciile de car sharing în tranziția orașelor către infrastructuri inteligente. 
Progresul tehnologic schimbă într-un ritm accelerat nu doar modul în care comunicăm sau lucrăm, ci și felul în care ne deplasăm. Dacă în trecut deținerea unui automobil sau folosirea mijloacelor clasice de transport erau singurele opțiuni disponibile, astăzi, mobilitatea urbană a căpătat forme mult mai flexibile. Un exemplu elocvent în acest sens îl reprezintă conceptul […]
Primele volocoptere vor zbura la Dubai. Joby Aviation va lansa serviciul comercial de transport aerian în 2025
Companii
Primele volocoptere vor zbura la Dubai. Joby Aviation va lansa serviciul comercial de transport aerian în 2025
Serviciile de transport persoane cu taxiuri zburătoare electrice, așa-numitele volocoptere, va revoluționa mobilitatea aeriană la nivel global. Multe startup-uri au intrat pe această piață anunțând planuri ambițioase, însă unele fie au rămas în urmă, fie au dispărut pe măsură ce investitorii au închis „robinetul”, din cauza faptului că dezvoltarea tehnologiei este costisitoare și necesită mult […]
Războiul comercial SUA-China atinge un punct critic. Cu tarife de peste 100% de ambele părți, comerțul global riscă să fie grav perturbat
Războiul comercial SUA-China atinge un punct critic. Cu tarife de peste 100% de ambele părți, comerțul global riscă să fie grav perturbat
Conflictul economic dintre SUA și China pare să fi intrat în impas, devenind o adevărată confruntare a orgoliilor în care nici una dintre părți nu pare să cedeze. Cu tarife de peste 100% impuse de ambele tabere, analiștii spun că nu mai vorbim doar despre economie, ci despre cine are ultimul cuvânt într-o lume tot […]
”Hidroelectrica din Austria” a cumpărat un proiect eolian complet dezvoltat de la Monsson
Macroeconomie
”Hidroelectrica din Austria” a cumpărat un proiect eolian complet dezvoltat de la Monsson
Compania energetică VERBUND, cunoscută și sub denumirea de „Hidroelectrica din Austria”, a finalizat, prin subsidiara sa VERBUND Wind Power Romania, achiziția unui proiect eolian complet dezvoltat de la Monsson, un grup multinațional specializat în soluții de energie regenerabilă. Ferma eoliană, situată în județul Caraș-Severin, reprezintă o extindere semnificativă a prezenței VERBUND pe piața românească a […]