Prima pagină » Revoluție pe piața hibridelor. Geely a lansat un SUV cu o autonomie de peste 1.500 km (VIDEO)

Revoluție pe piața hibridelor. Geely a lansat un SUV cu o autonomie de peste 1.500 km (VIDEO)

Revoluție pe piața hibridelor. Geely a lansat un SUV cu o autonomie de peste 1.500 km (VIDEO)

Într-o perioadă în care piața globală a vehiculelor electrificate devine tot mai competitivă, producătorul chinez Geely a lansat noul model Galaxy M9.

Vorbim despre un SUV de dimensiuni mari cu șase locuri, care combină tehnologia de ultimă generație cu un design sofisticat. Lansarea globală a coincis cu depășirea pragului de un milion de unități vândute în gama Galaxy.

Geely Galaxy M9 oferă o autonomie extinsă de 1.500 km

SUV

Fotografii: Geely

Dezvoltat pe GEA Evo, platforma tehnică Geely dedicată vehiculelor electrificate, noul Galaxy M9 se remarcă prin dimensiuni generoase. Modelul chinez măsoară 5,2 metri în lungime, 2,0 metri în lățime și 1,8 metri în înălțime, fiind unul dintre cele mai mari SUV-uri hibride din segmentul său.

Habitaclul este un mix de estetică globală modernă și influențe chinezești, animat de inteligență artificială. Piesa de rezistență o reprezintă ecranul multimedia integrat de 30 de inch.

Sub capotă, SUV-ul M9 ascunde sistemul de propulsie hibrid Thor EM-P super hibrid, fiind capabil să sprinteze de la 0 la 100 km/h în doar 4,5 secunde, o valoare excelentă pentru un automobil de asemenea gabarit.

Conform informațiilor oficiale, autonomia combinată depășește 1.500 de kilometri, în timp ce consumul mediu de carburant este de aproximativ 4,8 litri/100 km), chiar și atunci când bateria este descărcată, informează CnEVPost. Acest echilibru între performanță și eficiență energetică îl face o opțiune atrăgătoare atât pentru oraș, cât și pentru drumuri lungi.

Cinci niveluri de conducere autonomă

Galaxy M9 vine cu un șasiu digital controlat de AI, care a fost dezvoltat în colaborare cu Lotus. De asemenea, dispune de sistemul de siguranță G-Pilot H5, cunoscut în China sub numele de Qianli Haohan. Acest pachet oferă asistență avansată la condus și stabilitate optimizată, fiind poziționat ca o soluție mid-range în cadrul suitei G-Pilot, care cuprinde cinci niveluri de conducere autonomă:H1, H3, H5, H7 și H9.

Sistemul G-Pilot H5 include un ansamblu complex de senzori, inclusiv 11 camere, trei radare cu unde milimetrice și o unitate LiDAR, care permit o navigație complet asistată completă, fără a necesita hărți HD, o caracteristică rar întâlnită chiar și în segmentul premium.

Geely Galaxy M9 este conceput ca un model de referință, toate modelele importante din segment având cifra 9 în denumire. SUV-ul hibrid va intra în competiție directă cu modele similare de top din China, precum Aito M9, Denza N9 (n.n. – sub-brand BYD) și Li L9 de la Li Auto, informează Interesting Engineering.

Geely, locul 2 pe piața NEV-urilor

Alături de noul „flagship” din portofoliul Geely, gama Galaxy include și modelele Xingyuan, L6, L7, E8, Starship 7, Starshine 8 și noul LEVC L38. Vorbim despre o ofertă tot mai diversificată, care demonstrează planurile de expansiune globală ale celor de la Geely, un brand prezent și pe piața românească.

Potrivit China Passenger Car Association (CPCA), Geely s-a clasat pe locul 2 pe piața chineză a NEV-urilor (n.n. – vehicule cu energie nouă)  în perioada ianuarie-aprilie, cu 440.592 de unități vândute. Totalul este echivalent cu o cotă de piață de 13,3%.

Lansarea Galaxy M9 consolidează această poziție și reflectă intenția Geely de a deveni un jucător dominant în segmentul SUV-urilor mari hibride, atât pe piața internă, cât și internațională.

Alte articole importante
Google a transformat telefoanele în detectoare de cutremure: milioane de oameni au primit alerte timpurii în 100 de țări
Tehnologie
Google a transformat telefoanele în detectoare de cutremure: milioane de oameni au primit alerte timpurii în 100 de țări
Google a folosit senzorii de mișcare ai telefoanelor mobile pentru a detecta rapid mii de cutremure și a trimis alerte timpurii către milioane de persoane din aproape 100 de țări.  Cum funcționează rețeaua globală de cutremure de la Google Sistemul, numit Android Earthquake Alerts, este bazat pe principiul „mulțimii inteligente” (crowdsourcing). Folosește senzorii de mișcare […]
Cablurile subacvatice, ținta sabotajelor susținute de Rusia și China. Internetul mondial, în pericol
Analize
Cablurile subacvatice, ținta sabotajelor susținute de Rusia și China. Internetul mondial, în pericol
Un raport publicat de firma de securitate cibernetică americană Recorded Future avertizează că riscul unor atacuri deliberate care țintesc cablurile subacvatice care transportă traficul global de internet, susținute de forțe statale din Rusia și China, este în creștere. Incidentele recente din Marea Baltică și zona Taiwan reprezintă semnale de alarmă pentru viitoare acte disruptive. Rolul […]
Un simplu RMN al creierului poate indica ritmul real al îmbătrânirii, susțin cercetătorii
Tehnologie
Un simplu RMN al creierului poate indica ritmul real al îmbătrânirii, susțin cercetătorii
O echipă de cercetători afirmă că îmbătrânirea întregului tău corp poate fi măsurată cu un simplu RMN al creierului. Noua metodă, bazată pe inteligență artificială și imagistică cerebrală, ar putea revoluționa modul în care medicii prevăd riscul de boli grave și durata de viață. Un simplu RMN al creierului, oglinda întregului organism O singură scanare […]
Topul aeroporturilor europene cu cea mai bună eficiență operațională și satisfacție a pasagerilor
Topul aeroporturilor europene cu cea mai bună eficiență operațională și satisfacție a pasagerilor
În plin sezon de vacanțe, pasagerii care vor să evite haosul de pe aeroporturi au acum un ghid esențial. Un nou clasament internațional dezvăluie topul celor eficiente și prietenoase aeroporturi din Europa, pe baza punctualității, satisfacției pasagerilor și calității serviciilor. Norvegia urcă în top: Aeroporturile scandinave, campioane la punctualitate și servicii Potrivit unui raport publicat […]
Delta Air Lines testează o nouă formă de tarifare dinamică bazată pe AI. Cum funcționează?
Delta Air Lines testează o nouă formă de tarifare dinamică bazată pe AI. Cum funcționează?
Delta Air Lines introduce un nou sistem de tarifare asistat de inteligența artificială, care stabilește prețurile în funcție de profilul fiecărui client. Noua tehnologie promite eficiență și personalizare, însă ridică o serie de semne de întrebare privind echitatea și protecția consumatorului. Delta Air Lines testează algoritmi de AI într-un nou sistem de tarifare dinamică Anunțul […]
Un gigant petrolier iese din energia eoliană onshore din SUA
Un gigant petrolier iese din energia eoliană onshore din SUA
Un gigant petrolier continuă procesul de restructurare a portofoliului său global, renunțând complet la energia eoliană onshore din SUA. Compania a vândut toate parcurile eoliene terestre către LS Power, în cadrul unei strategii mai ample de dezinvestire și revenire la investițiile tradiționale în petrol și gaze. Gigant petrolier renunță la energia eoliană onshore terestră din […]