Lăcrămioara Isărescu, fiica guvernatorului BNR Mugur Isărescu, și-a depus marți demisia din funcția de membru al Comitetului Reprezentanților Fondului Proprietatea, conform unui comunicat publicat pe platforma bvb.ro. Ea fusese numită în această funcție în septembrie 2024, printr-un vot al acționarilor, cu un mandat de trei ani.
Decizia a fost raportată de site-ul Bursei de Valori București: Franklin Templeton International Services S.A R.L., în calitate de administrator de fond de investiții alternative și administrator unic („AFIA” sau „Administrator de Fond”) al Fondul Proprietatea S.A („Fondul”), dorește să aducă la cunoștința acționarilor săi că, în data de 5 mai 2025, a fost informat de doamna Ileana – Lacrămioara Isărescu cu privire la demisia sa din Comitetul Reprezentanților și motivele acesteia.
Lăcrămioara Isărescu este economist cu diplomă de Master în Relații Economice Internaționale și certificare MBA. Ea a fost recomandată de fondul de investiții BT Maxim, administrat de BT Asset Management, parte a grupului financiar Banca Transilvania.
“Strămoşii mei şi-au servit comunităţile în diferite calităţi, ca funcţionari publici, profesori, preoţi sau ofiţeri de armată. Am la bază onestitatea, integritatea şi profesionalismul şi sunt atrasă de persoanele şi organizaţiile care împărtăşesc aceste principii.
Cred că experienţa mea vastă în: (1) analizarea şi interpretarea cadrelor de reglementare complexe, inclusiv a programelor economice naţionale şi europene, (2) asigurarea alinierii între interesele private şi publice prin soluţii strategice pentru afaceri şi (3) determinarea implementării strategiei, vor fi valoroase pentru misiunea Consiliului de a înscrie fondul pe o nouă cale de investiţii. În plus, pentru viitorul sectorului român al afacerilor, mediul european de reglementare va fi din ce în ce mai relevant şi sunt încrezător că experienţa mea în acest domeniu va adăuga valoare fondulu”, a scris Lăcrămioara Isărescu în scrisoarea adresată acţionarilor.
În prezent, capitalizarea Fondului Proprietatea a ajuns la 1,25 miliarde de lei, conform datelor ZF.