Prima pagină » Ambiții mari la BYD: 50% din vânzări ar putea veni din afara Chinei până în 2030

Ambiții mari la BYD: 50% din vânzări ar putea veni din afara Chinei până în 2030

Ambiții mari la BYD: 50% din vânzări ar putea veni din afara Chinei până în 2030

Într-un moment în care piața auto din China devine tot mai saturată, iar marjele de profit se subțiază din cauza unei competiții feroce și a reducerilor de preț, gigantul local BYD își revizuiește strategia de creștere.

Potrivit unor surse apropiate companiei, constructorul chinez și-a propus ca până în 2030 cel puțin 50% dintre vehiculele produse să fie comercializate pe piețele internaționale.

BYD, brand global de succes

BYD

Planul producătorului a fost discutat cu investitorii încă de la finele anului trecut. Acesta se bazează pe o expansiune agresivă în Europa și în America Latină, două regiuni unde cererea pentru vehicule electrice și hibride este în creștere.

Cu toate acestea, BYD – recent lansat și pe piața din România – se confruntă în continuare cu restricții comerciale semnificative pe piața din SUA, unde accesul rămâne limitat pentru toți jucătorii chinezi din sectorul auto.

Marca asiatică și-a câștigat notorietatea datorită unei game largi de modele electrice și hibride accesibile. Pentru BYD, transformarea într-un brand global presupune o provocare substanțială.

În 2023, piața chineză a generat aproape 90% din totalul de 4,27 milioane de vehicule vândute de BYD. Asta înseamnă că rebalansarea portofoliului pe piețele externe va necesita investiții masive în infrastructură, logistică, marketing și adaptare la reglementările locale, transmite Reuters.

BYD a atins volume de vânzări similare cu Ford și Gm

Surse prezente la o întâlnire cu conducerea BYD care a avut loc cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai, susțin că strategia se bazează pe încrederea dobândită din creșterea spectaculoasă din ultimii cinci ani, după ce, anterior, era un jucător modest în industria auto. În această perioadă, compania și-a multiplicat vânzările datorită ofertelor electrice prietenoase cu bugetul consumatorului chinez.

Acum, BYD își propune ca jumătate din vânzările sale de vehicule să provină de pe alte piețe din afara Chinei în următorii cinci ani. Vorbim despre o schimbare majoră de direcție care ar putea consolida poziția grupului în lupta de la distanță cu cei mai mari constructori din lume.

De asemenea, specialiștii spun că BYD dispune acum de o gamă de modele competitivă, de experiența industrială și de puterea de brand necesare pentru a replica succesul de pe piața locală și în afara granițelor. Principala țintă este Europa, acolo unde electrificarea transportului este susținută activ de politici publice și subvenții.

Dacă va reuși să-și atingă acest obiectiv, constructorul chinez ar putea ajunge să concureze de la egal la egal cu giganți precum Toyota și Volkswagen. De altfel, în 2024, BYD a depășit producătorul german la vânzările de pe piața chineză, consolidându-și statutul de lider într-o industrie aflată în transformare profundă.

Ascensiunea rapidă a companiei este ilustrată de cifre: de la mai puțin de 430.000 de unități vândute în 2020, BYD a ajuns în prezent în apropierea volumelor raportate de Ford și General Motors, subliniază specialiștii de la Electrek. Acesta este un salt spectaculos ce marchează maturizarea accelerată a industriei auto din China și ambițiile globale tot mai vizibile ale acesteia.

Alte articole importante
Selfie-ul care îți va spune totul despre sănătatea ta (VIDEO)
Selfie-ul care îți va spune totul despre sănătatea ta (VIDEO)
Într-o eră în care inteligența artificială redefinește limitele medicinei, un nou algoritm bazat pe un banal selfie, dezvoltat în SUA, va transforma modul de evaluare a stării de sănătate a pacienților. Printr-o simplă fotografie a feței, sistemul poate estima vârsta biologică și chiar șansele de supraviețuire în cazul bolnavilor de cancer. Un selfie, mai eficient […]
Prețurile la energie zguduie industria chimică în Europa. Marii jucători caută alternative mai ieftine
Prețurile la energie zguduie industria chimică în Europa. Marii jucători caută alternative mai ieftine
Tot mai multe companii multinaționale din industria chimică iau în calcul vânzarea sau restructurarea operațiunilor din Europa, pe fondul unui climat economic nefavorabil. Motivul? Prețurile mari la energie și competiția acerbă venită din Asia și Orientul Mijlociu, acolo unde noile unități de producție dispun de costuri mai mici și reglementări mai permisive. Prețuri de 4-5 […]
Generația Z evită funcțiile de conducere pentru a-și proteja echilibrul emoțional
Generația Z evită funcțiile de conducere pentru a-și proteja echilibrul emoțional
Generația Z pare să rescrie regulile jocului în lumea muncii: din ce în ce mai mulți tineri refuză să accepte roluri de conducere, preferând să își păstreze sănătatea mintală și echilibrul între viața personală și cea profesională. Specialiștii în cultura organizațională avertizează că acest fenomen, numit „conscious unbossing”, ar trebui să fie un semnal de […]
Reclamele pentru junk food au efect puternic asupra copiilor
Reclamele pentru junk food au efect puternic asupra copiilor
Doar cinci minute de reclamă pentru alimente bogate în zahăr, grăsimi nesaturate sau sare sunt suficiente pentru ca un copil să consume, în aceeași zi, cu 130 de calorii mai mult decât în mod obișnuit. Ar putea ca această cantitate să pară neglijabilă, fiind vorba despre echivalentul a două felii de pâine, însă efectul este, […]
Te poate da afară angajatorul când ești bolnav? Adevărul legal pe care mulți români nu-l știu
Te poate da afară angajatorul când ești bolnav? Adevărul legal pe care mulți români nu-l știu
Ești bolnav și te întrebi dacă ești protejat în cazul unei viitoare concedieri? Răspunsul te-ar putea surprinde. Codul Muncii prevede o protecție strictă pentru angajații bolnavi, însă există câteva excepții periculoase, de care trebuie să fii conștient.  Legea te apără când ești bolnav: ce spune Codul Muncii despre concedierea în timpul concediului medical Concediul medical […]
Economiștii germani propun anularea unor sărbători legale pentru a stimula economia și investițiile militare
Economiștii germani propun anularea unor sărbători legale pentru a stimula economia și investițiile militare
Întreaga societate germană trebuie să muncească mai mult și să renunțe la cel puțin o sărbătoare legală pentru a susține eforturile de modernizare a unor domenii strategice, respectiv apărare și infrastructură, recomandă Clemens Fuest, președintele institutului economic ifo. Germania se confruntă cu o lipsă acută de forță de muncă, ceea ce-i subminează eforturile de a-și […]