Studiul de Fezabilitate al drumului de mare viteză București – Giurgiu a fost atribuit firmelor românești asociate SC Proiect Construct Regiunea Transilvania (Lider) – Roads Design, potrivit unui anunț al Companiei Naționale de Investiții Rutiere, care a desemnat, vineri, câștigătorul licitației. Contractul va putea fi semnat după încheierea perioadei legale în care pot fi depuse contestații. Acest tronson ar putea face parte din al doilea inel de autostradă de centură a Capitalei, potrivit unui oficial de la Transporturi.
Durata contractului, așa cum a fost anunțată în caietul de sarcini, va fi de 18 luni (16 luni pentru realizarea studiul de fezabilitate și 2 luni pentru asistență tehnică pregătire contract proiectare și execuție).
“De Ziua Europei, pe care pentru prima dată o sărbătorim în spațiul de liberă circulație Schengen, facem un pas important pentru prima autostradă care se proiectează la frontiera cu Bulgaria, o investiție esențială nu doar pentru conectivitatea și mobilitatea între cele două țări, ci și pe întreaga rețea europeană de transport”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului.
Oferta asocierii câștigătoare pentru contractul finanțat din fonduri europene nerambursabile (Programul Transport 2021 – 2027) este de 31,2 milioane lei, fără TVA, potrivit CNIR.
Potrivit unor comunicări anterioare, în cadrul Studiului de Fezabilitate, Proiectantul va analiza:
Pe lângă variantele de desprindere din viitoarea Autostradă A 6 București-Alexandria (zona Ghimpați) și zona de Sud a Bucureștiului, A 0/Drum Radial 9), proiectantul va studia și posibilitatea conexiunilor cu Autostrada A 1 București-Pitești la Bolintin sau Corbii Mari.
DMV-Bucuresti-Giurgiu