Un gigant din industria de articole sportive a anunțat că a suferit o breșă de securitate, într-un context global tot mai tensionat, marcat de creșterea alarmantă a atacurilor cibernetice ce vizează datele personale.
Ca urmare a acestui incident, care a avut loc prin intermediul unui furnizor extern de servicii pentru relații cu clienții, utilizat de respectiva companie, informațiile unor clienți au fost compromise.
Fotografii: Shutterstock
Producătorul german de articole sportive Adidas a anunţat că o parte dintre datele clienților săi au fost accesate de o entitate externă neautorizată. Potrivit comunicatului oficial, accesul neautorizat nu a compromis parole sau date de plată, însă datele de contact ale unor consumatori care au luat legătura cu serviciul de suport clienți, precum nume, adrese de e-mail sau numere de telefon, au fost expuse.
„Am acționat imediat pentru a limita incidentul și am demarat o investigație completă, în colaborare cu experți în securitate cibernetică”, a transmis compania germană. Oficialii Adidas au început deja să notifice persoanele afectate și și-a reafirmat angajamentul față de protejarea datelor și confidențialității clienților, potrivit Reuters.
Numărul exact al persoanelor afectate nu a fost dezvăluit, însă incidentul survine într-un moment în care îngrijorările legate de securitatea digitală cresc la nivel mondial.
Imediat după ce a fost detectată această breșă de securitate, cei de la Adidas au acționat rapid pentru a limita consecințele incidentului și au lansat o anchetă completă cu ajutorul experților în securitate cibernetică. Compania informează acum clienții afectați.
În paralel, un nou raport publicat de Thales, lider global în securitate digitală, arată că aproximativ 70% dintre organizațiile din India consideră evoluția rapidă a inteligenței artificiale generative (GenAI) drept cea mai presantă provocare de securitate.
GenAI depinde de volume mari de date sensibile pentru antrenare și generare de conținut, ceea ce sporește riscurile privind confidențialitatea și integritatea acestor informații, după cum informează LiveMint.
Eric Hanselman, analist-șef la 451 Research, avertizează că „implementarea accelerată a GenAI duce adesea la ignorarea riscurilor de securitate, mai ales în cazul aplicațiilor SaaS care integrează astfel de tehnologii fără audituri adecvate”.
Într-o eră în care fiecare click poate însemna expunerea unor date personale, incidente precum cel suferit de Adidas subliniază nevoia urgentă de politici stricte de protecție cibernetică și de conștientizare a pericolelor digitale, atât la nivelul companiilor, cât și al utilizatorilor.