Lindt, unul dintre cei mai mari producători de ciocolată premium din lume, privește cu și mai mult optimism a doua jumătate a anului 2025.
Compania elvețiană și-a revizuit în creștere estimările de profit și de vânzări, principalele atuuri fiind loialitatea consumatorilor și orientarea acestora către produse de ciocolaterie mai scumpe.
Foto: Freepik
Producătorul elvețian de ciocolată premium Lindt & Sprüngli și-a revizuit în creștere estimările privind evoluția vânzărilor organice pentru anul 2025, datorită fidelității consumatorilor și orientării acestora către produse mai scumpe, care s-au dovedit factori esențiali în consolidarea poziției companiei pe o piață volatilă.
Concret, compania, care este cunoscută mai ales pentru bomboanelor de ciocolată Lindor, estimează acum o creștere a vânzărilor între 9% și 11%, față de prognoza anterioară de 7%-9%, transmite Reuters. Pentru întreg anul 2024, Lindt & Sprüngli a raportat venituri totale de 5,47 miliarde de franci elvețieni.
„Am demonstrat că putem fi rezilienți chiar și într-un context economic dificil”, a declarat directorul general, Adalbert Lechner. În primul semestru din 2025, Lindt a înregistrat vânzări totale de 2,35 miliarde de franci elvețieni (echivalentul a 2,95 miliarde de dolari), depășind estimările analiștilor, care anticipau 2,30 miliarde. Această performanță reflectă o creștere organică de 11,2%.
Rezultatul a fost susținut în mare parte de majorările de prețuri, care s-au majorat în medie cu 15,8%, măsură menită să compenseze costurile tot mai ridicate ale boabelor de cacao.
Performanța dinamică a produselor de bază, ca Lindor și Lindt Excellence, precum și inovația produselor, inclusiv Lindt Dubai Style Chocolate, au determinat, de asemenea, creșterea, a mai adăugat Adalbert Lechner.
La nivelul întregului continent european, a fost înregistrată o creștere organică foarte puternică a vânzărilor Lindt, de 17,7%. De asemenea, piața din America de Nord a crescut cu 3,6% pe fondul unei percepții slabe a consumatorilor, a mai precizat compania, citată de Rte.ie.
Totuși, aprecierea francului elvețian în raport cu alte valute a avut un impact negativ asupra vânzărilor consolidate. În termeni nominali, vânzările exprimate în franci au urcat cu 9% în prima jumătate a anului. Valoarea monedei elvețiene, considerată o valoare refugiu în contextul turbulențelor economice, a crescut cu aproape 14% față de dolarul american de la începutul anului.